Tunturi

Product Filter
Prijsfilter
Merken

Een roeitrainer is een veelzijdig trainingsapparaat. Je traint het hele lichaam en werkt tegelijk aan je conditie en het opbouwen van spierkracht. Het is het ideale fitness apparaat voor thuis of je nu beginner of gevorderde bent.

Toont alle 8 resultaten

Ontdek de Voordelen van Roeitraining voor een Totaallichaamstraining

Welke Spieren Bereik je met een Roeitrainer?

Een roeitrainer, ook wel bekend als een ‘rower’, staat garant voor een complete lichaamstraining. De diverse bewegingen, waaronder aanzetten, afzetten, trekken en terugrollen, activeren verschillende spiergroepen. Met een effectieve roeitrainer workout richt je je op de volgende spieren:

  • Bilspieren
  • Benen (bovenbenen, kuiten, hamstrings en schenen)
  • Rugspieren
  • Armen (biceps en triceps)
  • Schouders
  • Buikspieren

Tijdens het aanzetten focus je op de schenen, bilspieren en schouders. Het afzetten activeert vooral de bil- en beenspieren, kuiten en bovenbenen. In de trekfase zijn de schouder- en rugspieren actief, samen met de biceps en triceps. Terugrollen vereist inspanning van de buikspieren om in evenwicht te blijven.

De Voordelen van Roeitraining:

  1. Eenvoudig te Leren Bewegingen: De bewegingen op een roeitrainer zijn gemakkelijk te leren, zelfs voor beginners.
  2. Totale Lichaamstraining: Train met een roeimachine alle spieren in je lichaam, waardoor je een uitgebalanceerde workout krijgt.
  3. Uithoudingsvermogen en Conditie Verbeteren: Roeitraining verbetert je uithoudingsvermogen en algehele conditie, wat gunstig is voor diverse lichaamsprocessen.
  4. Gunstige Effecten op Gezondheid: Een regelmatige roeitraining kan leiden tot een positief effect op bloeddruk, cholesterol- en bloedsuikerspiegel.

Kun je Afvallen met een Roeitrainer?

Absoluut! Een roeitrainer is een uitstekende keuze voor gewichtsverlies. Met slechts een half uur matig tot intensief trainen kun je al snel 300 tot 370 calorieën verbranden. Bovendien blijft het calorieverbruik nog even doorgaan na het beëindigen van je training. Investeer in je gezondheid en fitness met een roeitrainer voor een effectieve, complete workout!