TRILPLAAT

Product Filter
Prijsfilter
Merken

Een trilplaat heeft veel voordelen voor je lichaam. Het is goed voor vetverbranding en spieropbouw en verbetert de bloedsomloop en botdichtheid. Je kan trainen zonder zelf te bewegen, maar een trilplaat kan ook gebruikt worden voor actieve oefeningen.

Enig resultaat

Wat zijn de voordelen van een trilplaat?
Trilplaten werken heel eenvoudig. Door de trilling die de plaat voortbrengt raakt je lichaam uit balans en moet hard werken om het evenwicht te bewaren. Daardoor gaat je lichaam verschillende spieren aanspannen en train je dus terwijl je feitelijk stilstaat. Je kan een trilplaat ook gebruiken als aanvulling op een gewone training. Door de trilling worden de oefeningen vaak dubbel zo efficiënt omdat je lichaam tijdens het trainen moet werken om in balans te blijven. Veel trilplaten hebben dan ook extra accessoires die een breed scala aan oefeningen mogelijk maakt. Ten slotte helpt de trilling die de plaat voortbrengt cellulitis tegen te gaan.

Hoe werkt een trilplaat?
Er zijn diverse soorten trilplaten verkrijgbaar. Sommige platen hebben alleen een oscillatie-stand, andere hebben ook de mogelijkheid voor vibratie. Vibratie betekent dat de plaat in een snel tempo op en neer gaat. Oscillatie is een schommelbeweging die je lichaam op een andere, meer intensieve manier uit balans brengt dan trillen, waarmee je nog meer spieren aanspreekt. Sommige trilplaten hebben een gecombineerde functie van trilling en oscillatie, dat een driedimensionaal trainingseffect creëert en het lichaam maximaal uitdaagt. Een trilplaat is ook uitstekend geschikt voor ontspanning na het trainen.