Tunturi

Product Filter
Prijsfilter
Merken

Met de Tunturi crosstrainer trainen we diverse spiergroepen uit het boven en onderlichaam in een beweging. Een Tunturi crosstrainer geeft een comfortabele training met zijn vloeiende bewegingen waardoor knieën en gewrichten niet worden belast.

GRATIS montage” en cadeau!

Toont alle 8 resultaten

Waarom een Tunturi crosstrainer?

Met de Tunturi crosstrainer trainen we diverse spiergroepen uit het boven en onderlichaam in een beweging. Een Tunturi crosstrainer geeft een comfortabele training met zijn vloeiende bewegingen waardoor knieën en gewrichten niet worden belast. Een Tunturi crosstrainer is daarom niet meer weg te denken uit de complete fitness collectie van de veel eisende thuis sporter of fysiotherapeut; kortom Tunturi staat voor top kwaliteit!

Wat zijn de mogelijkheden en de verschillen?

De crosstrainers van Tunturi zijn de meest gevraagde cardio fitnessapparaten in de laatste jaren. De prettige training waarmee ook het bovenlichaam wordt gebruikt in combinatie met een ronddraaiende beweging die u op de Tunturi crosstrainer maakt zal altijd tot goede resultaten leiden. De beweging en het trainen van meerdere spiergroepen zal de conditie op een crosstrainer zienderogen zien toenemen en dit is door de jaren lange ervaring een van de belangrijkste voordelen van de crosstrainer en maakt deze tot de meeste complete trainers die er momenteel zijn. Door de gelijkmatige ronddraaiende bewegingen kan men op elk niveau trainen zodat de belasting op de gewrichten zeer minimaal is.

De rond draaiende beweging voelt bij elke training anders aan, en is door de plaats van het vliegwiel telkens weer net wat verschillend. Bij een Tunturi crosstrainer met een vliegwiel aan de voorzijde noemen we dit een “front driven” crosstrainer. Omdat deze beweging horizontaal vlakker is, krijgen we bij de voorwiel aangedreven crosstrainer een uiterst lage belasting op de knieën. Deze beweging voelt in het begin als een beetje onwennig maar zal zeer snel prettig aanvoelen en zeker voor sporters die gevoelig zijn voor blessures, of al wat probleempjes hebben met zwakke gewrichten. De crosstrainer van Tunturi met het vliegwiel aan de achterzijde, waardoor de beweging wat ronder en krachtiger aanvoelen, zijn dus zeker een aanrader voor iemand die graag een intensievere training wil afwerken.

De slaglengte bij deze crosstrainer is dan ongeveer 40 centimeter wat de meeste sporters zeer prettig ervaren maar als er een zwaardere training op het programma staat of de persoon is vrij groot, dan is een crosstrainer met een grotere slaglengte van ± 50 cm weer beter op zijn plaats.

Met de Tunturi crosstrainer verbruiken we de maximale calorieën en dit bij een zeer lage belasting op de gewrichten. Door de complete beweging van het fitnessapparaat waarbij armen en benen een zeer vloeiende beweging maken is trainen op een crosstrainer zelfs aangenaam en volgt het resultaat vanzelf.

Welke Crosstrainers heeft Tunturi?

Tunturi heeft namelijk een prachtig assortiment aan degelijke crosstrainers. Het basis model is de crosstrainer competence C20 met handmatige weerstand en de C50 is met een servomotor besturingsremsysteem dat met zijn maar liefst 28 kg roterende massa een zeer gelijkmatige beweging maakt. Het stabiele frame en het prachtige design met nog wat leuke programma’s geven U het gevoel dat U in de sportschool staat te trainen. Deze achterwiel aandrijver is met zijn wattage instelbare weerstand een zeer goede trainingspartner waar met het hele gezin gebruik van gemaakt kan worden.
Ook heeft Tunturi een totaal nieuwe lijn onder verdeeld in competence en performance met achterwiel aandrijving en voorwiel aandrijving. Met een mooie vormgeving en de frisse kleurstelling is een tunturi crosstrainer een pronkstuk in elke woonkamer of kantoor.
Met de crosstrainer performance is de training niet alleen op het mooie scherm in te stellen maar kunt U ook met de iPad het training programma verder uitbreiden. Kortom voor de liefhebber is dit uniek en wordt trainen steeds leuker.
De uitgebreidere crosstrainer C60 en C65 zijn dan weer met een EMS besturingsremsysteem en ook hier zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid zodat U zelfs diverse apps kan gebruiken terwijl je lekker aan het sporten bent.

Korte omschrijving Crosstrainer C20:
De crosstrainer C20 is het basic model van de competence lijn van tunturi met een handmatige weerstand en zeer geschikt voor wie het enkel gaat om de beweging en niet zo geïnteresseerd is in een leuk programma” deze is namelijk heel eenvoudig en toch degelijk en ligt in prijs ook vrij gunstig. Dus een goede duurzame crosstrainer voor een scherpe prijs.

Korte omschrijving Crosstrainer C50:
Als je kiest voor de crosstrainer C50 van de performance lijn dan is deze met zijn vele programmas en een weerstand instelling met een servo motor al weer een stukje completer en is tevens ook hiermee een hogere weerstand te bereiken die uitgedrukt wordt in watt. De vele weerstanden maken dat de training met kleine stappen kan worden ingesteld in zwaarte en door het vliegwiel van 28kg is trainen op deze crosstrainer een genot.

Korte omschrijving Crosstrainer C60:
De crosstrainer C60 is de grote broer van de C50 en heeft een zwaarder frame en tevens een vliegwiel van 32kg wat de intensievere sporter weer beter aan zijn trekken laat komen om zijn doelen te bereiken. Ook kan er een  hogere weerstand tot zelfs 440 watt mee bereikt worden. De koppeling met een tablet zijn hier natuurlijk ook mee te gebruiken en zo kunnen er leuke tunturi routes via kinomap of zwift gebruikt worden.

Korte omschrijving Crosstrainer C25:
Een crosstrainer met het vliegwiel aan de voorkant maakt dat er een ovale langlauf slag gemaakt wordt en het lichaam een minder opverende beweging maakt zodat er minder druk op de gewrichten komt. Deze crosstrainer competence C25 is met zijn handmatige weerstand instelling van 1 tot 8 standen dan ook het basis model van de voor aangedreven crosstrainers van tunturi.

Korte omschrijving Crosstrainer C55:
De crosstrainer performance C55 met het vliegwiel van 32kg aan de voorzijde heeft dan weer de mogelijkheid om 24 programma’s te gebruiken zodat het telkens weer een uitdaging is om je training leuk te houden en je prestaties te kunnen volgen op het display. De weerstand regeling met een servomotor maakt het mogelijk om tot max. 350 watt te trainen en is voor de actieve sporter een echte aanrader. Mede door de bluetooth verbinding kunnen dan weer diverse apps de tunturi routes gebruikt worden.

Korte omschrijving Crosstrainer C65:
Het top model onder de front aangedreven crosstrainers is dan weer de performance C65 en deze heeft een vliegwiel van 36kg en kan een 440 watt weerstand bereiken en mede door het zwaardere frame ook professioneel inzetbaar bij fysio en bedrijf fitness ruimtes waar vrij intensief gebruik gemaakt van gaat worden. Dus een topper van formaat en niet weg te denken voor iemand die gaat voor het beste zodat elke training opnieuw een uitdaging zal zijn en je conditie gaandeweg ziet verbeteren. Nooit was trainen zo leuk geweest” en de koppeling om de tunturi routes met kinomap of zwift is hierbij echt een aanvulling.