Tunturi

Met de Tunturi crosstrainer trainen we diverse spiergroepen uit het boven en onderlichaam in een beweging. Een Tunturi crosstrainer geeft een comfortabele training met zijn vloeiende bewegingen waardoor knieën en gewrichten niet worden belast.

Waarom een Tunturi crosstrainer?

Met de Tunturi crosstrainer trainen we diverse spiergroepen uit het boven en onderlichaam in een beweging. Een Tunturi crosstrainer geeft een comfortabele training met zijn vloeiende bewegingen waardoor knieën en gewrichten niet worden belast. Een Tunturi crosstrainer is daarom niet meer weg te denken uit de complete fitness collectie van de veel eisende thuis sporter of fysiotherapeut; kortom Tunturi staat voor top kwaliteit!

Wat zijn de mogelijkheden en de verschillen?

De crosstrainers van Tunturi zijn de meest gevraagde cardio fitnessapparaten in de laatste jaren. De prettige training waarmee ook het bovenlichaam wordt gebruikt in combinatie met een ronddraaiende beweging die u op de Tunturi crosstrainer maakt zal altijd tot goede resultaten leiden. De beweging en het trainen van meerdere spiergroepen zal de conditie op een crosstrainer zienderogen zien toenemen en dit is door de jaren lange ervaring een van de belangrijkste voordelen van de crosstrainer en maakt deze tot de meeste complete trainers die er momenteel zijn. Door de gelijkmatige ronddraaiende bewegingen kan men op elk niveau trainen zodat de belasting op de gewrichten zeer minimaal is.

De rond draaiende beweging voelt bij elke training anders aan, en is door de plaats van het vliegwiel telkens weer net wat verschillend. Bij een Tunturi crosstrainer met een vliegwiel aan de voorzijde noemen we dit een “front driven” crosstrainer. Omdat deze beweging horizontaal vlakker is, krijgen we bij de voorwiel aangedreven crosstrainer een uiterst lage belasting op de knieën. Deze beweging voelt in het begin als een beetje onwennig maar zal zeer snel prettig aanvoelen en zeker voor sporters die gevoelig zijn voor blessures, of al wat probleempjes hebben met zwakke gewrichten. De crosstrainer van Tunturi met het vliegwiel aan de achterzijde, waardoor de beweging wat ronder en krachtiger aanvoelen, zijn dus zeker een aanrader voor iemand die graag een intensievere training wil afwerken.

De slaglengte bij deze crosstrainer is dan ongeveer 40 centimeter wat de meeste sporters zeer prettig ervaren maar als er een zwaardere training op het programma staat of de persoon is vrij groot, dan is een crosstrainer met een grotere slaglengte van ± 50 cm weer beter op zijn plaats.

Met de Tunturi crosstrainer verbruiken we de maximale calorieën en dit bij een zeer lage belasting op de gewrichten. Door de complete beweging van het fitnessapparaat waarbij armen en benen een zeer vloeiende beweging maken is trainen op een crosstrainer zelfs aangenaam en volgt het resultaat vanzelf.

Welke Crosstrainers heeft Tunturi?

Tunturi heeft namelijk een prachtig assortiment aan degelijke crosstrainers. Het basis model is de crosstrainer competence C20 met handmatige weerstand en de C50 is met een servomotor besturingsremsysteem dat met zijn maar liefst 28 kg roterende massa een zeer gelijkmatige beweging maakt. Het stabiele frame en het prachtige design met nog wat leuke programma’s geven U het gevoel dat U in de sportschool staat te trainen. Deze achterwiel aandrijver is met zijn wattage instelbare weerstand een zeer goede trainingspartner waar met het hele gezin gebruik van gemaakt kan worden.
Ook heeft Tunturi een totaal nieuwe lijn onder verdeeld in competence en performance met achterwiel aandrijving en voorwiel aandrijving. Met een mooie vormgeving en de frisse kleurstelling is een tunturi crosstrainer een pronkstuk in elke woonkamer of kantoor.
Met de crosstrainer performance is de training niet alleen op het mooie scherm in te stellen maar kunt U ook met de iPad het training programma verder uitbreiden. Kortom voor de liefhebber is dit uniek en wordt trainen steeds leuker.
De uitgebreidere crosstrainer C60 en C65 zijn dan weer met een EMS besturingsremsysteem en ook hier zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid zodat U zelfs diverse apps kan gebruiken terwijl je lekker aan het sporten bent.