Flow Fitness

Met de Flow Fitness crosstrainers is het maken van een uitgebreide training waarbij alle spiergroepen uit het hele lichaam worden getraind een genot. Door de vloeiende bewegingen worden de gewrichten minimaal belast, en is de kans op blessures uitgesloten.

Waarom een Flow Fitness Crosstrainer?

De crosstrainers van Flow Fitness zijn de meest gevraagde cardio fitnessapparaten in de laatste jaren. De prettige training waarmee ook het bovenlichaam wordt gebruikt in combinatie met een ronddraaiende beweging die u op de Flow Fitness crosstrainer maakt zal altijd tot goede resultaten leiden. De beweging en het trainen van meerdere spiergroepen zal de conditie op een crosstrainer zienderogen zien toenemen en dit is door de jaren lange ervaring een van de belangrijkste voordelen van de crosstrainer en maakt deze tot de meeste complete trainingen die er momenteel zijn. Door de gelijkmatige ronddraaiende bewegingen kan men op elk niveau trainen zodat de belasting op de gewrichten zeer minimaal is.

De rond draaiende beweging voelt bij elke training anders aan, en is door de plaats van het vliegwiel telkens weer net wat verschillend. Bij een Flow Fitness crosstrainer met een vliegwiel aan de voorzijde noemen we dit een “front driven” crosstrainer. Omdat deze beweging horizontaal vlakker is, krijgen we bij de front driven crosstrainer een uiterst lage belasting op de knieën. Deze beweging voelt in het begin als een beetje onwennig maar zal zeer snel prettig aanvoelen en zeker voor sporters die gevoelig zijn voor blessures, of altijd al wat probleempjes hebben met zwakke gewrichten. De “rear driven” crosstrainer van Flow Fitness met het vliegwiel aan de achterzijde, waardoor de beweging wat ronder en krachtiger aanvoelen, zijn dus zeker een aanrader voor iemand die graag een intensievere training wil afwerken.

De slaglengte bij deze crosstrainer is dan ongeveer 40 centimeter wat de meeste sporters zeer prettig ervaren maar als er een zwaardere training op het programma staat of de persoon is vrij groot, dan is een crosstrainer met een grotere slaglengte van ± 50 cm weer beter op zijn plaats.

Met de Flow Fitness crosstrainer verbruiken we de maximale calorieën en dit bij een zeer lage belasting op de gewrichten. Door de complete beweging van het fitnessapparaat waarbij armen en benen een zeer vloeiende beweging maken is trainen op een crosstrainer zelfs aangenaam en volgt het resultaat vanzelf.

Flow fitness heeft een mooi assortiment crosstrainers met voorwiel en achterwiel aandrijving in verschillende prijsklasse. Het topmodel is de Flow fitness crosstrainer Perform X4i met een roterende massa van 30kg en de motor gestuurde magneet rem een genot om te trainen voor iemand die de kwaliteit wil die bij hem of haar past.
Bij de achterwiel aandrijving in het Flow fitness assortiment is de meest eenvoudige met een magneet weerstand instelling de crosstrainer DCT2000i. De opvolger hiervan is de crosstrainer DCT2500 en DCT2500i met zijn kortere afstand van de voet pedalen is trainen op deze crosstrainer het beste om gemotiveerd te blijven en door het hartslag gestuurde programma is het maximale resultaat te behalen in je eigen fitnesskamer en is trainen op de tijd dat het jou past nog nooit zo prettig geweest.

Het topmodel de crosstrainer Perform X2i met een elektro magnetische weerstand en met zijn aansluiting voor op de iPad het nieuwste op de markt en is voor de liefhebber net het extra zetje om de conditie steeds verder op te bouwen.
Kom langs in onze showroom waar er een mooie collectie flow fitness crosstrainers staat opgesteld en ervaar het zelf zodat U de juiste keuze maakt om de conditie op top niveau te brengen.