Wat zijn de voordelen van cardiotraining?

Wat zijn de voordelen van cardio oefeningen? Cardiotraining biedt veel voordelen voor de gezondheid. Deze oefeningen helpen het hart efficiënter te worden in het samentrekken en pompen van meer zuurstofhoudend bloed door het lichaam in minder slagen per minuut. Bovendien neemt de longcapaciteit toe en neemt het bloedvolume toe. Dit leidt tot een verhoogd herstelpotentieel en extra zuurstof transporterend vermogen voor het bloed.

Cardio training verhoogt de druk in de bloedvaten, waardoor ze gezonder worden. Ook vermindert deze verhoogde druk het risico op hart- en vaatziekten. En het komt de bloeddruk van het individu ten goede. Botverlies en osteoporose verkleinen de kans op beide aandoeningen. Veel mensen verminderen hun activiteit naarmate ze ouder worden, wat de kwaliteit van de botten vermindert. Cardiotraining verbetert de botbelasting door de bloedvaten gezond en open te houden.

Bekijk onze crosstrainers 

Calorieën verbranden

Cardio-oefeningen verbranden een aanzienlijk aantal calorieën – waarvan de meeste zijn afgeleid van vet en koolhydraten – die resulteren in gewichtsverlies. Dit effect is te danken aan verbeteringen in het metabolisme, waardoor gebruikers vet verbranden in plaats van suiker tijdens dagelijkse activiteiten. Bovendien verbetert cardiotraining de algehele gezondheid en het welzijn. Een goede training zorgt ervoor dat er endorfine vrijkomt in de hersenen, wat resulteert in een gevoel van euforie en welzijn. Dit gevoel van welzijn kan tot vier uur aanhouden en zorgt ervoor dat u zich fitter, gezonder en zelfs jonger voelt.

Welke cardio-oefeningen zijn beschikbaar voor het publiek?
Cardio-workouts hebben vele vormen. Je kunt gaan joggen of fietsen, roeien in een boot, fietsen of skaten – of zelfs cross-trainen. Er is altijd een optie die past bij uw wensen.