Waarop moet je letten bij het kiezen van een goede hometrainer?

De hometrainer is een ideaal fitnesstoestel om je conditie te kunnen verbeteren, vooral als je geen tijd of zin hebt om geregeld naar de sportschool te moeten voor je dagelijkse beweging. Ook kan een hometrainer helpen op je streven te komen op jouw manier en voelt het thuis toch vertrouwder dan in een sportschool waar iedereen je aan zit te kijken. Maar welke hometrainer is voor jou geschikt? Met de onderstaande tips weet ook jij hoe je kiest voor het apparaat dat jou sneller naar je doel voor een gezonder lichaam en leven kunnen leiden.

Bekijk hier welke hometrainer wij in het assortiment hebben.

Waarom een hometrainer?

Een hometrainer van bijvoorbeeld Kettler of Flow Fitness kan voor iedere sporter bruikbaar zijn, wat je niveau dan ook is. Het is dan ook een apparaat dat iedereen kan gebruiken. Een hometrainer is ook een apparaat dat lang mee kan gaan en jou echt kan helpen met het maken van een persoonlijk plan om een beter leven te leiden. Vooral voor mensen die willen afvallen of overtollig vet aan hun lichaam willen verbranden is de hometrainer geschikt, in combinatie met een gezonder eetpatroon natuurlijk. Tot slot werkt een hometrainer beter dan bijvoorbeeld hardlopen of fietsen, omdat je niet alleen thuis bent maar ook alles goed bij kunt houden via het schermpje, zoals je aantal verbrande calorieën, je snelheid, je afstand en hoe lang je aan het sporten bent.

Vind de hometrainer die bij je past

Het verschilt per persoon welke hometrainer het meeste geschikt is. Zo heb je hometrainers met een rechte rug, voor wie beginner is en op een eigen tempo zijn of haar conditie wil verbeteren, of hometrainers waar je naar voren bent gebogen als een professionele wielrenner. Bij deze hometrainers kun je steeds beter worden door bijvoorbeeld de zwaarte van de training te verhogen. Ook voor mensen die moeten revalideren na een blessure of omdat ze een ongeluk hebben gehad is de hometrainer geschikt.

Ook moet je denken aan het comfort om de hometrainer te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een hometrainer met een rechte rug als je meer ondersteuning aan je onderrug nodig hebt. Je kunt ook een hometrainer gebruiken waar je meerdere houdingen kunt instellen. Dit is bijvoorbeeld aan te raden als je voor langere periodes aan je cardio werkt. Voor de trapkracht geldt, hoe intensiever je gaat sporten, hoe belangrijk het is dat je deze zelf in kunt stellen.

De juiste afstelling

Misschien wel belangrijker dan het model hometrainer is de afstelling van het apparaat. Je kunt nog zo’n goede trainer hebben, als je deze verkeerd gebruikt behaal je je goal alsnog niet. Let daarom goed op hoe je de hometrainer afstelt. Denk hierbij voordat je aan je training begint aan of je stuur en zadel goed zijn afgesteld (zoals je ook tijdens het fietsen zou doen), en dat deze houding past bij je lengte en gewicht. Afhankelijk van hoe lang en zwaar je bent moet je de hometrainer instellen. Vuistregel hierin is dat je benen licht geboden moeten zijn als je de trainer op de laagste stand hebt gezet.