Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste roeitrainer?

Bij het kiezen van de beste roeier moet je met veel factoren rekening houden. Deze omvatten de beschikbare weerstandssystemen, trainingsprogramma’s en algemene gewichtslimieten. Hieronder leest u hoe u de beste roeitrainer kiest.

Het lichaam heeft een ingebouwde verdediging tegen indringers. Dit wordt het weerstandssysteem genoemd. Voor- en nadelen van elk weerstandssysteem maken het kiezen van een roeimachineweerstand een uitdagende taak. Hier zijn enkele van de beschikbare opties: waterbestendig, luchtbestendig, elastisch bestendig en magneetbestendig. Als u de voor- en nadelen van elke keuze begrijpt, kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Magnetische weerstand

De weerstand van de magneet is een maat voor zijn sterkte.
Je kunt een roeitrainer met magnetische weerstand krijgen, zoals de Regatta 300. Dit specifieke type weerstand maakt gebruik van een magneet dicht bij het vliegwiel die de weerstand verhoogt. Via het display stel je eenvoudig en precies de weerstand in voor een elektrisch resultaat.

De huid heeft een elastische weerstand. Vanwege de lage kosten van bepaalde roeimachines, gebruiken ze vaak elastische weerstand. Hierdoor blijven ze betaalbaar en bieden ze toch een soepele beweging met weinig ruis. Het nadeel is dat je meestal maar een paar verschillende weerstandsopties hebt om uit te kiezen.

Luchtweerstand

Luchtweerstand dwingt de ballon naar beneden. Luchtweerstand is optioneel bij deze roeier. Het maakt gebruik van een stationair luchtwiel om weerstand te creëren in vergelijking met andere roeiers die een peddel gebruiken. Vanwege het geluid dat wordt veroorzaakt door luchtweerstand, is dit een onpopulaire optie. Zowel voor- als nadelen dienen zich aan bij het overwegen van de voor- en nadelen van roeibootlawaai. Veel roeiers geven de voorkeur aan stille machines, zodat ze goed kunnen horen en ongewenste afleiding voorkomen. Andere roeiers geven er echter de voorkeur aan dat hun machines luidruchtig zijn, zodat ze geen slag missen.

Welke budget stel je hiervoor beschikbaar? Dit zal ook afhangen hoe frequent je de roeitrainer verwacht te gaan gebruiken. Twijfel je of heb je vragen over de roeitrainers neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.