De voordelen van thuis sporten

Voldoende sporten betekent niet dat je iedere dag naar de sportschool moet gaan of kilometers gaan joggen door het slechte weer. Je kunt ook gewoon thuis makkelijke oefeningen uitvoeren, die je gewoon tussendoor kunt doen. Zelfs als je thuis niet zoveel woonruimte hebt.

Thuis sporten kan waar en wanneer je maar wilt. Het is een goede manier om tijdelijk in beweging te blijven, maar kan ook een uitkomst bieden voor op de lange termijn of voor onbepaalde tijd. Hiervoor heb je niets nodig. Geen abonnement, instructievideo’s noch een compleet ingerichte sportruimte. Het enige wat je hoeft te doen is je lichaam en ruimte op de juiste manier te gebruiken.

Sinds corona is werken vanuit huis steeds meer de norm geworden, maar ook na de lockdowns kun je makkelijk thuis aan je dagelijkse portie bewegen komen. Of je nu iemand bent die vanuit je thuiskantoor aan de slag is, je een student op kamers bent of wat dan ook. Wat je situatie ook is, je kunt thuis prima aan de conditie weken of oefeningen doen om aan je gezondheid te werken. Hiervoor heb je niets nodig, behalve dat je weet hoe je het meeste uit je woonoppervlak kunt halen.

Maak thuis sporten makkelijk voor jezelf

Je kunt eenvoudig van je kamer een mini-gym maken. Zo kun je met simpele fitnesstoestellen die weinig ruimte in beslag nemen al werken aan je conditie, cardio of krachttraining. Denk bijvoorbeeld aan speciale crosstrainers of loopbanden die relatief niet te groot zijn. Ideaal als je graag aan je conditie werkt maar niet naar buiten wilt om te hardlopen. Omdat de loopband zo gemakkelijk opklapbaar is kun je deze na gebruik ook eenvoudig opbergen.

Voor krachttraining kun je wel enorme halters gebruiken, maar meestal heb je aan simpele dumbbells al voldoende. Je kunt verschillende formaten en gewichten dumbbells aanschaffen, maar je kunt ook gebruikmaken van de Selector Dumbbell, die je volledig in kunt stellen naar eigen smaak. Mocht je toch liever simpele dumbbells willen, maar wil je niet dat deze door je huis rond gaan slingeren? Dan kun je dumbbells met een apart rekje aanschaffen zodat je ze hier kunt laten rusten wanneer je ze niet gebruikt. Ook als je toch liever met halters traint zijn er standaarden beschikbaar voor zowel de halters als de losse gewichtsschijven.

Voor work-outs aan het bovenlijf heb je niets meer nodig dan een optrekstang die je aan je deurpost kunt hangen. Deze neemt amper ruimte in beslag, waardoor je efficiënt met je ruimte omgaat en je lichaam een goede training geeft. Dit geldt ook voor weerstandstrainers, waarbij je vooral je core traint, in combinatie met je uithoudingsvermogen en lenigheid. Deze trainer wordt geleverd in een speciale tas, waar alle benodigdheden in passen zodat je deze makkelijk op kunt ruimen als je klaar bent. Ook grotere trainers zijn nog steeds makkelijk op te ruimen, door deze bijvoorbeeld in te klappen en onder een kast of je bed te schuiven.

Sporten als yoga en pilates zijn al helemaal goed te beoefenen in je huiskamer. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een matje en genoeg ruimte om je lichaam vrij te bewegen. Vooral bij pilates heb je ook attributen die je kunnen helpen met de oefeningen, zoals weerstandbanden, powerbands, balansborden, medicijnballen, blokken, ringen en foam rollers. Deze hulpmiddelen zijn ook eenvoudig op te bergen wanneer je klaar bent met sporten, bijvoorbeeld in een kast of lade.

Doe er je voordeel mee

Thuis sporten heeft veel voordelen. Zo hoef je niet elke maand te betalen voor een lidmaatschap bij de sportschool, omdat je slechts één keer een aankoop hoeft te doen van je benodigdheden. Wil je al helemaal geld besparen, dan kun je ook alledaagse producten gebruiken als attributen. Denk bijvoorbeeld aan een gevulde drinkfles, boeken en je meubilair. Daarnaast is thuis sporten niet tijdrovend. Je kunt sporten wanneer het uitkomt en hoeft niet heen en weer te reizen om te kunnen sporten. Neem bijvoorbeeld een paar minuten rust van je werk om wat oefeningen te doen. Ook is de vertrouwde omgeving van thuis fijn om je echt te richten op je trainingen en niet te hoeven letten op mensen die je aan het begluren zijn.

Let wel dat thuis sporten niet alleen voordelen met zich meedraagt. Zo kun je sneller afgeleid zijn door iets en kan het sneller gebeuren dat je het sporten uitstelt. Je kunt vrij snel denken “Dat haal ik morgen wel in” en vervolgens niets meer doen. Ook kun je net dat beetje extra steuntje in de rug missen om jezelf te verbeteren.

Voor goede fitnesstoestellen en -accessoires is het belangrijk dat je deze besteld via een expert die je alleen de juiste producten aan kan leveren. De Fitness specialist kan u hierin adviseren. Neem contact met ons op!